El projecte Integrating genetic and clinical data to predict cancer risk, en el que participen membres de la UCC, ha estat seleccionat per a la segona fase de la convocatòria de recerca

En la quarta edició de la convocatòria de la Fundació “La Caixa” per a projectes en biomedicina i salut (HR2021) s’han presentat 644 projectes de les següents àrees temàtiques:  

  • Neurociències 
  • Oncologia 
  • Malalties cardiovasculars i metabòliques relacionades 
  • Malalties infeccioses 
  • Tecnologies facilitadores en les quatre àrees temàtiques anteriors 

La selecció de les propostes es fa a partir d’un rigorós procés de peer review. Consta d’una primera fase de preselecció remota i d’una segona fase de selecció presencial per comitès d’experts en cadascuna de les àrees de recerca. 

S’han presentat 158 projectes de l’àrea d’Oncologia. Els projectes amb millor puntuació passen a una segona fase (<10%) que consisteix en una entrevista amb un comitè de 8-12 experts. El projecte Integrating genetic and clinical data to predict cancer risk, en el que participa la UCC, ha sigut seleccionat per a la segona fase. 

El projecte té com a objectiu desenvolupar una eina d’intel·ligència artificial que integri dades clíniques i genètiques per avaluar el risc de desenvolupar diferents tipus de càncer.  

No Comment

Comments are closed.