Durant els passat dies 29 i 30 de setembre i 5 i 7 d’octubre s’ha celebrat, de forma telemàtica, el XI Congrés del Congrés del Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme amb el lema “Vulnerabilitat, tabac i nicotina”.

La Unitat de Control del Tabac (UCT) de l’ICO ha participat en el comitè científic i en les diverses sessions repartides durant els quatre dies de congrés, que han contemplat aspectes rellevants i d’actualitat pel control del tabac, com ara els grups amb especial vulnerabilitat cap de consum de tabac, les estratègies emergents de màrqueting i els grups diana i vulnerables, el problema de l’addicció conjunta al cànnabis i el tabac o la tan esperada renovació de la llei del tabac a l’estat espanyol.

Els membres de la UCT de l’ICO han presentat tres comunicacions durant el congrés basades en projectes desenvolupats en la Unitat. La comunicació titulada “Consumo actual de cigarrillos electrónicos entre los estudiantes de secundaria que nunca han fumado (España, 2019)” ha rebut el premi com una de les tres millors comunicacions d’aquest XI Congrés. Aquesta investigació mostra com un 2,5% d’estudiants de secundària han vapejat sense haver provat abans el tabac tradicional, la qual cosa ens indica un molt possible rol de les cigarretes electròniques com a porta d’entrada al tabaquisme, especialment en els nois, més joves, i que tenen amics que consumeixen cànnabis.

No Comment

Comments are closed.