Ayaka Teshima, investigadora predoctoral de la Unitat de Control del Tabac (programa de doctorat en medicina de la Universitat de Barcelona), ha estat seleccionada com a Ambaixadora Jove en el Programa de la Lliga Europea contra el Càncer (ECL). Recentment, va participar en una escola d’estiu organitzada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa.

El programa d’Ambaixadors Joves de l’ECL pel Codi Europeu contra el Càncer (ECAC) reuneix a joves altament motivats de més de 30 països europeus. Aquests Ambaixadors Joves provenen de diversos camps, incloent la medicina, la salut pública, el dret i les ciències polítiques. Reben suport de l’ECL per promoure la prevenció del càncer mitjançant diversos esdeveniments i iniciatives.

Aquests Joves Ambaixadors i Ambaixadores van rebre tres dies de formació a l’Associació Contra el Càncer a Barcelona. El primer dia, el tema principal va ser la Comissió Europea i els joves líders europeus que treballen per a una generació lliure de tabac. L’esdeveniment va comptar amb cinc ponents convidats d’organitzacions com l’Associació Espanyola Contra el Càncer, les Lligues Europees contra el Càncer, el Control del Càncer, l’OMS, el Ministeri de Salut d’Espanya i l’Organització Europea contra el Càncer. Durant aquesta sessió, Ayaka, juntament amb altres dos ambaixadors joves, va fer una breu presentació com a professionals joves que treballen en el control del càncer i el tabac. La presentació de l’Ayaka es va centrar en les tendències de consum de tabac a Europa i l’ús de nous dispositius i productes, la qual cosa es relaciona principalment amb el seu projecte de recerca de doctorat a la UCT.

En el segon i tercer dia, van rebre formació de la unitat de Malalties No Transmissibles (MNT) de l’OMS, amb un enfocament particular als determinants comercials de la salut (CDoH, per les seves sigles en anglès). Abordar els CDoH és fonamental per avançar en els esforços de prevenció del càncer. La formació va incloure conferències sobre les estratègies emprades per indústries com la del tabac, l’alcohol, els aliments, els productes farmacèutics i les empreses de dispositius mèdics (especialment en el context d’equips de detecció de càncer). Aquestes conferències van aportar llum sobre com aquestes indústries han xocat amb els professionals de la salut pública. Ayaka espera, a través de la seva participació en aquesta iniciativa, poder col·laborar amb altres ambaixadors joves per liderar la implementació d’activitats més completes i efectives de prevenció del càncer.

No Comment

Comments are closed.