Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig), l’equip de la Unitat de Control del Tabac (UCT) de l’Institut Català d’Oncologia ha sortit al carrer per fomentar una vida lliure de tabac i ajudar les persones a deixar de fumar. La unitat ha instal·lat diverses taules informatives a l’entrada de l’ICO, al Campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona i, com a novetat aquest any, al centre urbà de L’Hospitalet de Llobregat per arribar a un major nombre de gent.

Les persones que s’han apropat als estands informatius han rebut recomanacions per deixar de fumar i han pogut conèixer els nivells de monòxid de carboni als seus pulmons. A totes elles se’ls hi ha ofert la possibilitat d’inscriure’s en el taller informatiu que organitza la UCT per motivar-los a deixar de fumar i iniciar un procés de deshabituació. Al Campus Bellvitge, han col·laborat en l’activitat diversos alumnes d’odontologia, infermeria i medicina després de rebre formació sobre com oferir intervencions breus per deixar de fumar.

Més enllà de les taules informatives, la UCT ha elaborat un vídeo adreçat a les persones joves amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB). El vídeo, protagonitzat per estudiants de medicina i infermeria, desmunta alguns dels mites més comuns sobre el tabac. Per una altra banda, s’han difós missatges a través de xarxes socials i membres de l’equip s’han deixat entrevistar per diversos mitjans de comunicació.

No Comment

Comments are closed.