Un any més la Unitat de Control del Tabac va participar a la Jornada de la Societat Catalana de Tractament de Tabaquisme (SCATT), celebrada en aquesta ocasió a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona el passat 19 de maig.

Aquest important esdeveniment va reunir experts en tabaquisme que van subratllar la necessitat de treballar intersectorialment en aquest àmbit. A més es va realitzar una revisió de les estratègies d’abordatge en el tractament del tabaquisme, destacant la incorporació de la citisina com una nova opció terapèutica.

La Unitat de Control del Tabac va tenir una destacada participació en aquesta jornada, gràcies a la participació dels seus membres. La Sra. Anna Riccobene, en qualitat de vocal de l’SCATT, va formar part del comitè organitzador, reforçant la contribució com a clínica especialista en aquest àmbit, i va moderar una de les sessions

A més, es van presentar quatre treballs de la Unitat de Control del Tabac durant l’esdeveniment. Aquests inclouen un pòster sobre el procés de co-creació de la webapp del projecte DuCATA, realitzat per la doctoranda Judith Saura. També es va presentar un pòster que avalua les estratègies de control del tabac en els centres de salut mental ambulatoris, elaborat per la doctoranda Clara Mercader. A més, es va presentar el projecte INSTrUCT com a recurs educatiu en obert sobre tabaquisme, dirigit per la Dra. Cristina Martinez. Finalment, la doctoranda Kenza Laroussy va presentar una comunicació científica sobre els canvis en el consum de tabac en una cohort d’estudiants d’infermeria, corresponent a l’Estudi ECTEC_S. Aquesta comunicació va ser guardonada amb el premi a la millor comunicació oral de l’edició 2023 de l’SCATT.

La Unitat de Control del Tabac ha tingut una participació destacada en aquesta jornada, fruit de la seva dedicació i excel·lència en la recerca i el tractament del tabaquisme. A través dels treballs presentats, s’ha posat de manifest la seva contribució significativa en l’avanç del coneixement i l’abordatge del que continua sent la primera causa de mortalitat prevenible a casa nostra i al món.

No Comment

Comments are closed.