Cinc membres de la Unitat de Control del Tabac (UCT) van participar en el XIV Congrés del Comitè Nacional per la Prevenció del Tabaquisme (CNPT) celebrat a Sevilla el divendres 14 de juny. Durant l’esdeveniment, que va comptar amb la presència dels responsables d’entitats involucrades en la prevenció del tabaquisme, es van presentar diversos projectes de recerca de la unitat.

Les investigadores Cristina Martínez i Dolors Carnicer van realitzar dues comunicacions orals en les quals es van presentar el projecte DUCATA y la Acció Conjunta pel Control del Tabac 2 (JATC2) a la Unió Europea. Armando Peruga, investigador i col·laborador de la unitat, també va realitzar una presentació oral sobre el projecte ImaginTAB-tv, que analitza el contingut tabàquic als programes de televisió a Espanya l’any 2021.

Finalment, la infermera i investigadora de la UCT, Marta Enríquez, va presentar en format pòster l’estudi DuCATA_GAM-Cataluña. També va assistir al congrés la infermera especialitzada en control del tabac de la unitat, Anna Riccobene.

El CNPT és l’organització que agrupa el moviment de prevenció del tabaquisme a Espanya, integrada en la Xarxa Europea de Prevenció del Tabaquisme, i que, en l’actualitat, aglutina a 46 entitats, principalment associacions de professionals sanitaris i de la medicina, a més d’alguns professionals destacats.

No Comment

Comments are closed.