La Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) ha participat aquest divendres 7 de juny en la primera edició de la Jornada de Recerca del Programa d’Epidemiologia, Salut Pública, Prevenció del Càncer i Cures Pal·liatives (EPIBELL) de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

La jornada ha tingut com a principal finalitat reforçar les connexions entre els set grups de recerca que conformen el programa –entre ells el grup de recerca i control del tabac– i intercanviar coneixements a través de la presentació de destacats projectes d’investigació. La jornada s’ha celebrat a l’Auditori Barradas, a L’Hospitalet de Llobregat, i ha comptat amb l’assistència de més de 125 persones.

Després de les paraules del director de l’IDIBELL, Gabriel Capellá, que han obert l’acte, s’ha fet la primera ronda de presentacions dels grups de recerca de la mà del coordinador del Programa EPIBELL i cap de la Unitat de Control del Tabac, Esteve Fernández.  Seguidament, més de 10 investigadors han pogut presentar els projectes en els quals estan treballant amb l’objectiu de donar a conèixer els seus avanços, promoure la col·laboració interdisciplinària i identificar noves oportunitats de recerca conjunta.

“La Jornada EPIBELL és un esdeveniment clau per potenciar el networking entre tots els membres del programa : els investigadors es reuneixen per discutir, compartir informació i iniciar nous projectes”, ha destacat Fernández.

El Programa EPIBELL compta amb un grup multidisciplinari de professionals integrat per epidemiòlegs, patòlegs, genetistes, biòlegs, nutricionistes, informàtics, tècnics estadístics, economistes i especialistes en suport a la recerca i administració.  Junts desenvolupen projectes i estudis de recerca relacionats amb les causes del càncer i la seva prevenció, el diagnòstic precoç i l’avaluació i millora de la qualitat en l’atenció oncològica.

No Comment

Comments are closed.