​La Unitat de Control del Tabac de l’ICO ha estat guardonat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb un dels Premis del Dia Mundial Sense Tabac 2021, que se celebrarà el proper 31 de maig, per la seva  feina i els èxits obtinguts en l’àmbit del control del tabac. De fet, cada any la OMS reconeix a persones i/o institucions de cadascuna de les sis regions que formen l’organització.

Entre els premiats d’aquest any, dins la Regió Europea, hi podem trobar la Unitat de Control del Tabac de l’ICO, així com el secretari general de la Xarxa Europea per a la Prevenció del Tabaquisme, Cornel Radu-Loghin; el Ministeri de Salut de la Federació Rusa; la Xarxa Alemanya d’Hospitals i Serveis Sanitaris Lliures de Tabac de la República Federal Alemanya i el doctor Müserref Pervin Tuba Durgut, vicepresident de Salut, Família, Treball i Assumptes Socials de la Comissió de la Gran Assemblea Nacional de la República de Turquía.

Pel cap de la Unitat de Control del Tabac i Director d’Epidemiologia i Càncer de l’ICO, Esteve Fernández, “aquest guardó reconeix la tasca de la Unitat en Control del tabac que portem a terme des de fa 15 anys, amb impacte tant nacional com internacional, a través de la implementació d’intervencions sobre el tabaquisme, com ara la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum o altres programes específics, la recerca en l’àmbit del consum i la cessació, l’exposició al fum ambiental del tabac, l’avaluació de les lleis del tabac, la formació i divulgació en control del tabaquisme, entre d’altres”. I afegeix, “esperem que aquest reconeixement tingui impacte per a que les institucions i autoritats sanitàries, tant catalanes com d’àmbit estatal, i que ens puguin donar suport a les diverses activitats que s’impulsin des de la Unitat”.

31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac
El 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb l’objectiu de poder informar a la societat dels perills que suposa el consum del tabac, les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres i les activitats que organitza la OMS per tal de lluitar contra l’epidèmia del tabaquisme. Aquesta celebració es va instaurar l’any 1987 per l’Assemblea Mundial de la Salut per tal de conscienciar a la població mundial dels efectes devastadors del tabac en la salut.

No Comment

Comments are closed.