Després de l’edició no presencial de l’any passat, el congrés de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE) ha aplegat més de 600 persones a la Universitat de Lleó. Entre elles, una quinzena de professionals de la Direcció d’Epidemiologia i Prevenció del Càncer i concretament tres persones de la Unitat de Control del Tabac (UCT) de l’ICO. Els nostres professionals van presentar més de 25 comunicacions realitzats en els seus respectius àmbits de treball i van moderar sessions de comunicacions orals i pòsters.

Enguany el lema de la reunió era “Evidencias para pandemias” i les sessions van estar molt enfocades a la COVID-19 i als efectes que la pandèmia ha tingut en moltes altres malalties, incloent la prevenció, el diagnòstic del càncer (enllaç a les comunicacions). Les plenàries amb epidemiòlegs com Fernando Simón o Miguel Hernán, o la periodista Milagros Pérez-Oliva van atreure molta atenció i participació.

Els membres i col·laboradors de la UCT vam presentar cinc comunicacions (veure més avall), dues de les quals a la Mesa “Manel Nebot” sobre Control del Tabac, coordinada per la Dra. Cristina Martínez, cap adjunta de la UCT.

La participació de l’ICO, a més a més, va ser reconeguda amb dos premis. Cinta Folch, del CEEISCAT, va guanyar el Premi a les millors comunicacions presentades a la mesa CIBERESP amb el treball “Vivencia e impacto del confinamiento por la COVID-19 en adolescentes de la Cataluña Central” i Paula Peremiquel-Trillas, del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer, va rebre un dels premis a les millors comunicacions presentades per persones que assisteixen per primera vegada al congrés, pel treball “COVID-19 seroprevalence among workers of the Catalan Institute of Oncology (ICO) in Catalonia, Spain”. També va guanyar un premi SESPAS la comunicació “Exposición al humo ambiental del tabaco en casas con personas fumadoras en Europa” presentada per Eli Henderson, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, amb resultats del Projecte TackSHS coordinat des de la UCT.

En resum, una Reunió Científica molt profitosa en la qual hem tingut una notable presència, hem compartit resultats de la nostra recerca i intervencions, i hem retrobat i hem pogut aprendre  dels companys d’altres institucions i experts internacionals.

Comunicacions UCT:

CAMBIOS EN EL NIVEL DE IMPLEMENTACIÓN DEL MODELO DE LAS 5AS TRAS RECIBIR UNA FORMACIÓN EN LÍNEA C. Martínez, A. Feliu, Y. Castellano, L. Antón, R. Ripoll, A. Ruz, O. Romero, E. Fernández.

FACTORES ASOCIADOS A LOS CAMBIOS EN EL CONSUMO DE TABACO DURANTE LA HOSPITALIZACIÓN Y UN MES DESPUÉS DEL ALTA. A Feliu, S Ravara, S Papadakis, M Enríquez, L Antón, J Saura, A Company, O Romero, R Ripoll, A Ruz, J Precioso, I Pascoal, L Videira, C Correia, S Ferreira, E Fernández, C Martínez.

COVID-19 SEROPREVALENCE AMONG WORKERS OF THE CATALAN INSTITUTE OF ONCOLOGY (ICO) IN CATALONIA, SPAIN. P. Peremiquel-Trillas, A. Saura-Lázaro, Y. Benavente, D. Casabonne, D. Carnicer-Pont, A. Plans, A. Sedano, L. Alemany, E. Fernández, et al.

EXPOSICIÓN AL HUMO AMBIENTAL DE TABACO EN CASAS CON PERSONAS FUMADORAS EN EUROPA. E. Henderson, LA. Rodríguez Guerrero, X. Continente, O. Tigova, E. Fernández, M.J. López e investigadores TackSHS.

No Comment

Comments are closed.