La psicòloga i investigadora de la Unitat de Control del Tabac (UCT) de l’ICO, Laura Antón, renova el càrrec de vicepresidenta a la junta de la Xarxa Internacional de Serveis Sanitaris Lliures de Tabac (GNTH, per les sigles en anglès) pels propers dos anys. El càrrec ha estat escollit per votació durant l’Assemblea General de la GNTH, que va tenir lloc el passat 16 de maig a Suïssa i en la que van participar 21 representants d’onze països membres de la xarxa.

La Laura Antón ha estat vinculada a la xarxa internacional des de fa més de 4 anys, formant part de la junta d’aquesta organització, i com a representant de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, sent també l’encarregada de la coordinació tècnica d’aquesta. Durant aquest període ha participat en l’elaboració del Pla Estratègic i en activitats de disseminació de la Xarxa Internacional. La GNTH està molt vinculada a la Xarxa Catalana ja que, durant els cinc anys en que l’ICO la va coordinar, es va impulsar de la seva globalització.

Xarxa Internacional de Serveis Sanitaris Lliures de Tabac

La GNTH és una associació internacional independent, sense ànim de lucre, que es va constituir per facilitar l’acció contra el tabac dins dels serveis sanitaris. En origen va iniciar-se com un projecte europeu finançat (European Network of Smokefree Healthcare Services – ENSH el 1999) i des de 2009 s’ha ampliat fins a implicar serveis sanitaris a nivell mundial.

La missió de la Global Network és defensar, reclutar i permetre als serveis sanitaris i professionals de tot el món implementar i mantenir polítiques eficaces de control del tabac i cessació tabàquica, d’acord amb el Conveni Marc de l’OMS per al Control del Tabac. Així mateix, representa als serveis sanitaris que es comprometen a implementar polítiques lliures de tabac amb l’objectiu de proporcionar una cura segura i de qualitat en relació amb el tabac per a tots els usuaris del servei.

No Comment

Comments are closed.