Més d’un miler d’estudiants de quatre països europeus provaran la primera eina d’aprenentatge en línia orientada a combatre el tabaquisme, una pandèmia no transmissible però que causa cada any 8 milions de morts arreu del món i 700.000 a la Unió Europea. 

El desenvolupament i testatge d’aquesta eina és un dels objectius centrals del Projecte INSTrUCT que es va iniciar l’any 2019 amb un desenvolupament de quatre mesos i un finançament de 360 mil euros a càrrec del Programa Erasmus+. Aquest projecte està liderat per la Unitat de Control del Tabac de l’ICO amb la col·laboració d’e-oncologia (ICO), de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Navarra, el King’s College London, l’Escola Superior d’Emfermagem de Coimbra, la Université Libre de Bruxelles, la Universitat de Barcelona, el Erasmushogeschool Brussel i la Universitat de Lleida.

Què és el curs INSTrUCT?Es un recurs educatiu, que està disponible en obert per a totes les universitats europees, dirigit a capacitar als estudiants de ciències de la salut en les bases psico-farmacològiques necessàries per oferir i proporcionar ajuda per a deixar de fumar en la pràctica clínica.
El curs s’ha desenvolupat incorporant eines pedagògiques en línia, com la simulació virtual, que permet formar i capacitar als estudiants en un entorn virtual, incrementant els coneixements teòrics, a més de les seves aptituds i habilitats terapèutiques. Després de la fase pilot a les universitats implicades durant aquest curs 2020-2021, es portarà a terme la implementació i avaluació del curs que permetran incorporar elements de millora i poder millorar la difusió a la resta de facultats de ciències de salut de tot Europa.
“INSTrUCT és un recurs educatiu que té com a objectiu doblegar l’epidèmia del tabaquisme a Europa i generar una societat més saludable a Europa” tal i com destaca la investigadora principal del projecte i membre de la Unitat de Control del Tabac de l’ICO l’Hospitalet, Cristina Martínez.

No Comment

Comments are closed.