Back Members
Director del Centre Col·laborador de l’OMS pel Control del Tabac, Cap del Programa de Prevenció i Control del Càncer i de la Unitat de Control del Tabac de l’ICO. És el Coordinador del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IDIBELL i Catedràtic d'epidemiologia i salut pública de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1990. Investigador pre-doctoral del 1990 al 1994 a la Unitat d’Investigació en Epidemiologia Clínica i Molecular del Càncer (IMIM). Màster en Salut Pública i Doctor per la UAB a l’any 1995. Va fer una estada postdoctoral (1994-1995) al Laboratori d’Epidemiologia General del l’Institut “Mario Negri” de Milà.

La seva recerca s’ha centrat en el control del tabac, des de la caracterització de l’epidèmia fins a l’estudi dels seus diversos determinants (socials, preu, publicitat, indústria, etc.) i com implementar mesures preventives i de control. De la mateixa manera, els seus estudis inclouen l’exposició al fum ambiental del tabac, l’ús de cigarretes electròniques i nous productes de tabac i nicotina, així com l’exposició als aerosols de les cigarretes electròniques. També està interessat en la recerca d’implementació en el càncer, l’ensenyament dels mètodes epidemiològics i d’escriptura científica. Ha escrit més de 400 articles en revistes amb revisió per parells. Ha estat director (2004 al 2010) de la revista Gaceta Sanitaria, Vicepresident (2013-14) i President (2015-16) de la Societat Espanyola d’Epidemiologia i Director Acadèmic de l’Escola de Salut Pública de Menorca (2016-2021). És membre de l’Editorial Advisory Board de la revista Tobacco Control i des del desembre de 2023 és el President del Consell Assessor del Tabaquisme de Catalunya.

Publicacions: PubMed i Web of Science

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4239-723X

Blog personal (una mica abandonat ara mateix): http://www.caixadepuros.cat/

Docència

Alguns materials …