Back Members
Màster en Gestió d'Organitzacions del Sector Sanitari (Universitat Kíev-Mohyla Acadèmia, Ucraïna) i en Salut Pública (CHESS, Suècia).

PROJECTES

TackSHS Button WHOCC

L’Olena és investigadora predoctoral a la Universitat de Barcelona. Té un Màster en salut pública (Universitat d’Estocolm, Suècia) i un Màster en gestió d’organitzacions en el sector sanitari (Acadèmia Kíev-Mohyla, Ucraïna).

Des del 2016, l’Olena treballa a la Unitat de Control del Tabac, inicialment com a gestora científica de projectes internacionals de recerca col·laborativa i des del 2020 com a investigadora predoctoral. La seva investigació predoctoral supervisada pel Prof. Fernández i la Dra. Martínez té com a objectiu caracteritzar la prevalença i els determinants del tabaquisme i l’exposició al fum ambiental de tabac en entorns privats (llars i cotxes), així com adaptar i realitzar un estudi pilot d’una intervenció que té com a objectiu donar suport a famílies amb nens per crear cases lliures de fum.

Dins del control del tabac, els seus principals interessos d’investigació, entre d’altres, són el tabaquisme i la prevenció de l’exposició pasiva al fum ambiental de tabac, l’exposició a aerosols produïts per cigarretes electròniques i nous productes del tabac, i les intervencions per crear entorns lliures de fum. Més enllà de l’àrea del control del tabac, està interessada en la promoció de la salut, les desigualtats en salut, l’educació sexual, la ciència de la implementació i el canvi de comportament.

L’Olena té experiència prèvia en investigació en salut pública i epidemiologia (School of Public Health and AIDS Alliance, Kíev), desigualtats en salut (Centre for Health Equity Studies, Stockholm and the Center for Research on Health and Economics, Barcelona) i coordinació de la assistència (Research in Healthcare Innovation Management, CRHIM, Barcelona). Té experiència prèvia en coordinació de projectes internacionals (FP7, H2020) i ha dirigit activitats de recerca del CRHIM i de la Unitat de Control del Tabac en diversos projectes finançats per la Comissió Europea.