El passat 13 d’octubre va tenir lloc la Conferència Anual de la Xarxa Internacional GNTH – Global Network for Tobacco Free Healthcare Services.

Sota el títol “Challenges”, i enguany en format online, es va voler donar visibilitat als recentment guardonats amb el reconeixement del Dia Mundial Sense Tabac 2021 de l’OMS, per un costat la xarxa alemanya de centres sanitaris lliures de fum (DNRfK) i d’altra banda, la Unitat de Control del Tabac de l’ICO.

El Dr. Esteve Fernández va presentar la tasca realitzada des de la Unitat, fent un repàs de les activitats empreses des dels inicis de la seva configuració fins a l’actualitat, destacant la vessant de recerca així com la feina realitzada des dels programes d’intervenció, amb la consulta de deshabituació tabàquica de l’ICO i la coordinació de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum.

D’altra banda, durant aquesta Conferència, es va donar veu als 10 hospitals que han rebut l’acreditació Or durant el Gold Forum 2021, enguany afegint els 9 participants del Gold Forum 2020, aplaçats degut a la pandèmia. Aquesta és màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabac i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabaquisme. La Fundació Sanitària de Mollet va presentar el seu projecte durant l’edició 2020 i el passat dia 13 va rebre públicament aquest reconeixement, adherint-se així als 60 hospitals d’arreu del món acreditats amb l’OR internacional.

La Xarxa Catalana va estar representada per la Laura Antón, membre de la UCT i també integrant del Board de la GNTH, qui va posar en valor tota la tasca realitzada pels hospitals membres i va encoratjar a seguir treballant per aconseguir centres sanitaris compromesos amb el control del tabac.

No Comment

Comments are closed.