Anunciem amb alegria que el passat 16 de juny de 2021, una de les persones del nostre equip, Beladenta Amalia, va presentar amb èxit la seva tesi doctoral titulada “Environmental and bystanders’ exposure to secondhand aerosols of electronic cigarettes in the European population” al Campus Bellvitge, Universitat de Barcelona. La Tesi consta de cinc articles originals en revistes destacades, i aborda de manera comprensiva el tema de l’exposició passiva als aerosols de les cigarretes electròniques amb dades europees, des de l’estat actual de la legislació i la prevalença d’aquesta exposició fins a troballes experimentals mitjançant marcadors ambientals i biològics sobre l’impacte dels aerosols sobre les persones exposades.

La Dra. Amalia, metgessa i màster en salut pública, ha desenvolupat la seva investigació durant tres anys en el marc del projecte TackSHS, projecte finançat per la Unió Europea liderat per la Unitat de Control del Tabac. La Dra. Amalia ha gaudit d’una beca pre-doctoral del Programa INPHINIT “La Caixa” / Marie Curie.

La Dra. Amalia va rebre una excel·lent nota del tribunal format pel Prof. Filippos Filippidis (professor titular de l’Imperial College de Londres), la doctora Cristina Martínez (professora associada de la Universitat de Barcelona i investigadora sènior de l’ICO-IDIBELL) i el doctor Armando Peruga (professor associat de la Universitat del Desenvolupament de Chile i investigador sènior de l’IDIBELL).

No Comment

Comments are closed.