Què representa col·laborar?

 

La col·laboració a l’estudi COLSCREEN és totalment voluntària i sense remuneració. Els col·laboradors permetran ajudar amb l’avenç de la investigació contra la lluita del càncer.

El participant haurà de contactar amb l’Institut Català d’Oncologia a través del telèfon 93.260.71.22 per poder col·laborar.

El projecte requereix les dades clíniques i mostres biològiques dels individus col∙laboradors amb l’objectiu de poder millorar la detecció precoç del càncer de còlon i recte.

Es realitzarà un qüestionari sobre l’estat de salut actual, dades sobre els hàbits saludables de vida (per exemple: alimentació, exercici, tabac, alcohol, treball), els antecedents mèdics i familiars de malalties, la medicació i la percepció de risc de patir càncer. A més, se us prendran mesures biomètriques (pes, alçada i cintura), se us extraurà una mostra de sang i se us sol·licitarà que ens entregueu una mostra de femta.

Donat que la femta  que vau portar a la farmàcia va detectar indicis de sang i us faran una colonoscòpia, aprofitarem aquesta prova que ja us anàvem a fer per obtenir unes biòpsies per a fins d’investigació. La colonoscòpia es realitzarà en un dels següents centres, segons la seva zona de residència: Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital de Viladecans i Hospital Moisès Broggi.