Un grup internacional d’experts, convocats per la International Agency for Research on Cancer (IARC), han realitzat una revisió sistemàtica i una avaluació de la literatura científica sobre proves basades en material fecal, mètodes endoscòpics i mètodes de colonografia per tomografia computeritzada.
Basant-se en aquests estudis, els experts han corroborat l’evidència dels efectes preventius, els efectes adversos i la relació entre els beneficis i els danys. Un resum del resultat d’aquesta trobada es publica en un Informe Especial a la prestigiosa revista New England Journal of Medicine.

La Dra. Montse García, investigadora del Programa de Prevenció i Control del Càncer de l’ICO, és un dels experts que en forma part.

Aquesta revisió mostra que la detecció té com a objectiu reduir el risc de mort per càncer colorectal a través de la detecció precoç i la taxa de complicacions associades amb detecció de càncer en una etapa posterior. Tal projecció també té com a objectiu reduir la incidència i mortalitat del càncer colorectal a través de la detecció i eliminació de lesions precanceroses.

 

 

 

 

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=29580179

 

No Comment

Comments are closed.