XCHsF: Xarxa Catalana d’Hospitals sense FumL’objectiu de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHsF) és ajudar els centres sanitarisa implementar mesures de control del tabac que promoguin la millora de la salut. La XCHsF treballa a fi que els hospitals comptin amb mesures que redueixin o eliminin l’impacte del tabac als hospitals, tan en pacients, visitants com en treballadors. Per això recomana mesures de control del tabac que contribueixin a eliminar les oportunitats per fumar en els centres sanitaris i l’oferiment d’ajuda per deixar de fumar a pacientes i treballadors. D’altra banda els professionals sanitaris dels centres adherits compten amb una amplia oferta de formació en el tractament del tabac.

Des de 1999, amb el suport de l’ Agència de Salut Pública de Catalunya,  la XCHsF difon el model Hospital Sense Fum basat en el decàleg de mesures de la ENSH-Global Network for Tobacco Free Health Care Services.

La Xarxa avalua cada tres anys els projectes Sense Fum dels hospitals adherits i atorga un nivell d’acreditació en funció de les activitats dutes a terme durant aquest període.

Equip 

Web de la Xarxa

www.xchsf.cat