Una jornada sobre la prevenció del càncer de còlon ha reunit a diversos professionals de l’àmbit oncològic per tractar sobre els tipus de prevenció d’aquesta malaltia. També s’ha comptat amb la presència del cantant Pau Donés que ha donat el seu testimoni com a persona que pateix un càncer de còlon. En una entrevista en profunditat, guiada pel periodista Antoni Basses, l’artista ha exposat la seva experiència com a pacient i l’estreta relació existent entre pacient-oncòleg. El missatge que ha traslladat, amb contundència, és que cal parlar del càncer amb naturalitat.

Durant tota la jornada, hi hagut ponències de professionals experts que han posat el pes en la importància de conscienciar de la rellevància de la prevenció a tots els agents del sistema sanitari implicats (metges d’atenció primària, personal hospitalari, farmacèutics, oncòlegs..).

Professionals, com ara el Dr. Toni Castells (director mèdic i co-coordinador del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte de Barcelona), el Dr. Josep A. Espinàs (coordinador de l’Oficina de cribratge de càncer de Catalunya), el Dr. Corrado Magnani (coordinador del Programa de cribratge de càncer de l’àrea
nord-est de Piemont -Itàlia-), entre d’altres, han fet exposicions relatives a la malaltia del càncer de còlon i recte i els models de prevenció primària,  secundària i terciària.

El fil conductor de tot l’acte l’ha dirigit l’Antoni Basses. La Jornada ha estat organitzat per l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, i el Pla Director d’Oncologia del Departament de Salut de la Generalitat.

 

No Comment

Comments are closed.