El passat 23 d’octubre es va realitzar l’Assamblea General de la Xarxa Internacional de Serveis Sanitaris Lliures de tabac (GNTH, Global Network for Tobacco Free Healthcare Services), en la qual van participar 25 representants de 19 membres d’aquesta Xarxa.

Com a representant de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum va assistir Laura Antón, psicòloga de la Unitat de Control del Tabac (ICO) i coordinadora tècnica de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum. Laura Antón va ser escollida per assumir la Vicepresidència de la Junta pels propers dos anys. Aquesta nova situació es produeix després de dos anys a la Junta com a Tresorera de la Xarxa. Durant aquests dos anys Laura Antón ha participat activament l’elaboració del pla estratègic i en les activitats de disseminació de la Global Network. Històricament aquesta Xarxa està molt vinculada a la Xarxa Catalana ja que vàrem ser impulsors de la seva globalització durant els cinc anys en què la seva coordinació es va fer des de l’ICO.

La Global Network és una associació internacional independent, sense ànim de lucre, que es va constituir per facilitar l’acció contra el tabac dins dels serveis sanitaris. Va començar com un projecte europeu finançat (European Network of Smokefree Healthcare Services – ENSH el 1999) i des de 2009 s’ha ampliat fins a implicar serveis sanitaris a nivell mundial.

La missió de la Global Network és defensar, reclutar i permetre als serveis sanitaris i professionals a tot el món implementar i mantenir polítiques eficaces de control del tabac i cessació tabàquica d’acord amb el Conveni Marc de l’OMS per al Control del Tabac.

La Global Network representa els serveis sanitaris que es comprometen a implementar polítiques lliures de tabac amb l’objectiu de proporcionar una cura segura i de qualitat en relació amb el tabac per a tots els usuaris del servei, cada vegada i a tot arreu.

Actualment, la Junta d’aquesta organització està representada per les següents persones/països:

  • Susann Koalick (Switzerland) – Presidenta
  • Laura Antón (Catalonia – Spain) – Vicepresidenta
  • Claudia Kurat (Austria) – Tresorera
  • Aine Buggy (Ireland)
  • Ann Tzung-Yee Feng (Taiwan)
  • Lenka Štěpánková (Czech Republic)
  • Myriam Bouyahi (France)

La coordinació de la Xarxa es realitza des de la Xarxa Australiana (Barwon Health), a càrrec de Rudi Gasser.

Seguim treballant local i globalment per aconseguir centres sanitaris lliures de tabac.

No Comment

Comments are closed.