El passat 19 d’octubre es va celebrar a la sala d’actes del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la V Jornada de Tabac i Salut Mental sota el títol “10 anys de progrés”.
El grup de treball de Tabac i Salut Mental de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum i l’Institut Català d’Oncologia juntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, son els encarregats d’organitzar aquestes jornades, que se celebren cada dos anys i que enguany ha commemorat els seus 10 anys d’activitat enfocada a avançar en el control del tabac en els pacients amb trastorns mentals.
Va ser una jornada molt profitosa a on es van compartir les principals novetats en l’actualització de la guia d’intervenció clínica i es va presentar un material per a treballar el tabaquisme en grups psicoeducatius a les unitats de salut mental.
Durant la jornada també es van presentar diversos estudis que s’estan portant a terme a Catalunya al voltant d’aquesta temàtica.
També hi va haver un espai per a parlar sobre el consum de tabac i cànnabis a les unitats de salut mental infantil-juvenil.
Finalment, es va animar la sala proposant casos pràctics en que els assistents van poder votar les respostes correctes a diferents qüestions.
Podeu ampliar la informació al web de la Xarxa [aquí].

No Comment

Comments are closed.