El passat dimecres 25 de maig, i coincidint amb l’inici de la XXIII Setmana Sense Fum, es va celebrar la XII Jornada de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum de Tabac a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.  

La jornada, que tornava al format presencial després de dos anys, va ser una bona ocasió per al retrobament dels professionals compromesos amb la prevenció i el tractament del tabaquisme, per això no hi va faltar la participació dels companys de la Unitat del Control del Tabac de l’ICO.  

A banda de la participació Del Dr. Esteve Fernández a la taula rodona sobre Tabac i Covid, l’equip de la UCT va presentar dues comunicacions orals, a càrrec de la Clara Mercader i la Mercè Margalef, que van guanyar el primer i segon premi a les millors comunicacions orals respectivament. Clara Mercader va parlar dels canvis assolits en el control de tabaquisme a les unitats de salut mental de Catalunya els darrers 10 anys, mostrant els resultats d’un estudi realitzat per la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum i el grup de treball de Tabac i Salut Mental, mentre que Mercè Margalef va presentar la implementació i avaluació de la campanya “Allunyem el Tabac” a l’Hospital Duran i Reynals, també promoguda des de la Xarxa.  

La resta de la jornada va tractar principalment sobre el tabaquisme en relació a la pandèmia i es va agrair especialment a tots els professionals sanitaris el seu esforç i la seva dedicació per fer possible continuar cuidant els seus pacients fumadors durant aquest temps tan dificultós. 

No Comment

Comments are closed.