La Unitat de Control del Tabac (UCT) ha participat en diverses activitats durant la ‘Setmana sense Fum‘ que va culminar el dia 31 de maig amb la celebració del Dia Mundial sense Tabac. Aquesta iniciativa està destinada a augmentar la consciència de la població en aquest important problema de salut pública.

Aquest any, i amb l’objectiu de donar a conèixer l’empremta que el tabac té en la salut del nostre planeta, el lema de la campanya  ha estat: “El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient”.

Entre les activitats realitzades entorn d’aquesta setmana destaquen:

Sondeig: Vam posar un sondeig en línia per conèixer el grau d’acord en el compliment i l’ampliació de la normativa d’espais sense fum als espais exteriors dels hospitals i dels campus universitaris en ciències de las salut (les respostes anaven de 0= totalment en desacord i 10=totalment d’acord). En total 262 persones han participat en el sondeig, de las quals el 92% d’ells han vist fumar en el recinte cada dia. A més, la majoria han expressat un alt acord en ampliar els espais sense fum a l’exterior (mitjana: 8,3; DE=1,4).

Xarxes socials i píndoles informatives: Durant tot el Dia vam anar informant de les activitats des dels comptes de Twitter de la UCT, amb el suport del compte de l’ICO. Es van preparar uns vídeos curts sobre els beneficis de deixar de fumar i com aconseguir-ho amb èxit. Aquestes píndoles han estan acompanyades d’infografies que s’han difós en diferents xarxes socials de l’ICO i de la UCT (segueix-nos a Twitter!).

Taules informatives: Vam instal·lar dues als accessos principals de l’ICO i una a l’entrada de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona. En aquestes taules s’ha valorat la dependència a la nicotina entre les persones fumadores que s’han apropat i s’han donat consells. Més d’un centenar de persones s’hi van acostar i, a més, s’ha demanat la participació en el sondeig. Entre les persones que van participar en les taules i el sondeig es van donar una peça de fruita gratuita gràcies a la col·laboració amb  “Casa Ametller”.

Participació en mitjans: El Dr. Esteve Fernández va ser entrevistat per RNE, TVE (Catalunya i Espanya), Ràdio Barcelona i Ràdio Estel. L’Anna Riccobene i la Dra. Cristina Martínez van participar en un reportatge de la TV de l’Hospitalet.

Webinar: L’Associació Espanyola Contra el Càncer, seu de Barcelona, va organitzar un seminari en línia on el Dr. Esteve Fernández va explicar les claus per al control del tabaquisme (lleis, programes de prevenció i intervencions pel seu control).

No Comment

Comments are closed.