Vols deixar de fumar? Et podem ajudar!

anna ricoLa consulta de deshabituació tabàquica de l’ICO compta amb una llarga experiència en diagnosi, tractament i acompanyament de fumadors que volen deixar-ho. L’activitat assistencial no ha deixat d’augmentar en els darrers anys, amb una mitjana de 370 primeres visites per any i gairebé 1420 visites de seguiment per any, a banda de l’atenció continuada per telèfon i whatsapp. I el més important, aproximadament el 48% dels fumadors que atenem segueixen sense  fumar un any després de començat el tractament!.

La Consulta es basa en una atenció i un seguiment intensius i personalitzats dels pacients en procés de deshabituació tabàquica, amb l’adequat suport terapèutic (psicològic i/o farmacèutic) en funció de les característiques dels pacients. La consulta és oberta als pacients de l’ICO i els seus familiars, així com als professionals de l’ICO i de les institucions del nostre entorn.

L’Anna Riccobene, infermera especialista en infermeria oncològica i tabaquisme, amb una llarga experiència en el tractament del tabaquisme, és l’encarregada de l’atenció als pacients. La gestió técnico-administrativa de la Consulta està a càrrec de la Maite Narváez  i gestora de projectes de la Unitat de Control de l’ICO.

No et perdis aquesta entrevista a l’Anna publicada al web de l’IDIBELL.

Consells pràctics per deixar de fumar

  • Pensa en motius per deixar de fumar (salut, estalvi, familia, dependència) i si pesen més que els motius per seguir fumant.
  • Tria un dia per deixar-ho.
  • Realitza alguns exercicis pràctics de preparació: separat del tabac, posposa el primer del matí, apunta tots els cigarrets que fumes durant 2-3 dies, surt a fumar a fora de casa, etc.
  • El dia D, digues “avui no fumo”. Desfes-te de tot el que et recordi al tabac, tracta d’evitar situacions que associïs al tabac i procura mantenir el teu cos i ments ocupats.

Es recomanable acudir a un professional de la salut que et faci un seguiment i et recomani fàrmacs que t’ajudin a deixar de fumar més fàcilment.

T’atreveixes a deixar de fumar? Contacta amb nosaltres!