Els dies 11 i 12 de novembre de 2019, 20 acadèmics i investigadors de 8 organitzacions de la Unió Europea van celebrar la reunió de llançament del projecte INSTrUCT a l’ICO-Hospitalet. Aquest projecte, finançat per les Beques Europees ERASMUS + està liderat per la Dra. Cristina Martínez de la Unitat de Control del Tabac de l’ICO juntament amb altres membres de la UCT i e-oncologia.

El Projecte INSTrUCT és una iniciativa educativa i d’investigació destinada a desenvolupar un recurs educatiu obert dirigit a impulsar la formació en tabaquisme entre els estudiants universitaris de Ciències de la Salut. INSTRUCT desenvoluparà, implementarà, avaluarà i difondrà una formació en línia amb diversos recursos educatius incloent vídeos, simulació virtual i una guia d’implementació per a professors que estarà disponible en quatre idiomes (anglès, francès, espanyol i portuguès). Aquest recurs es testarà inicialment entre estudiants d’infermeria de les set universitats implicades, incloent la Universitat de Barcelona i Lleida.  No obstant, està previst que aquesta formació pugui ser utilitzada, i fàcilment introduïda, en els plans d’estudi d’Educació Superior de les diferents titulacions en Ciències de la Salut (incloent Medicina, Farmàcia, etc.).

El consum de tabac és responsable de gairebé 700,000 morts anuals a Europa. Malgrat aquestes xifres, encara el 28% dels adults europeus són fumadors amb el consegüent risc de mantenir i fins i tot augmentar la càrrega de malalties relacionades amb el tabac com el càncer, les malalties respiratòries, cardiovasculars, etc.

El projecte INSTrUCT proporcionarà als estudiants de Ciències de la Salut continguts bàsics sobre com donar suport als fumadors a deixar de fumar abans de graduar-se, de manera que puguin contribuir a combatre l’epidèmia de tabac a Europa.

No Comment

Comments are closed.