La Unitat de Control del Tabac (UCT) de l’Institut català d’Oncologia s’ha unit a la Crida Ciutadana per aconseguir que Europa tingui la primera generació lliure de tabac per a l’any 2030. Aquesta iniciativa, liderada per diverses organitzacions europees incloent l’Institut Català d’Oncologia , té com a objectiu impulsar una sèrie de mesures que contribueixen a aconseguir una Europa sense tabac.

Les mesures proposades inclouen:

  1. Acabar amb la venda de productes de tabac i nicotina als ciutadans nascuts a partir del 2010, per aconseguir la primera generació europea sense tabac.
  2. Crear una Xarxa Europea de platges sense tabac i sense burilles per fer aquests espais més saludables i ambientalment sostenibles.
  3. Establir una Xarxa Europea de Parcs Nacionals sense tabac i sense burilles, fent-los més saludables i reduint la contaminació i el risc d’incendis.
  4. Ampliar els espais exteriors lliures de fums i aerosols, especialment els freqüentats per menors, com ara parcs, piscines, esdeveniments lúdics i espectacles (com ara concerts), centres esportius, i terrasses de bars i restaurants.
  5. Eliminar la publicitat del tabac i la seva presència en produccions audiovisuals i xarxes socials, especialment abordant la publicitat encoberta mitjançant influencers i col·locació de productes.
  6. Finançar projectes de R+D sobre malalties provocades pel consum de tabac, per millorar-ne el pronòstic i fer-les curables.

La campanya necessita recollir almenys 1 milió de signatures perquè la Comissió Europea pugui avançar en les recomanacions proposades. El lliurament oficial de les signatures recollides està previst per al gener del 2024.

Et convidem a sumar-te a aquesta iniciativa per reduir l’impacte del tabac a la societat i permetre que les futures generacions gaudeixin d’un futur més saludable i lliure dels efectes negatius del tabac.

La teva signatura pot fer la diferència!!

Cordialment,

L’equip de la Unitat de Control del Tabac

Aquest QR et porta a la pàgina per signar

No Comment

Comments are closed.