La Unitat de Control del Tabac recentment va donar la benvinguda a la darrera beneficiària de la beca EUREST-RISE, Karina Mocanu. Designada per la Xarxa Europea de Prevenció del Tabaquisme (ENSP) de Brussel·les, Bèlgica, va ser rebuda amb gran entusiasme a l’Institut Català d’Oncologia a Barcelona el 17 d’abril. Karina és actualment la Responsable de Comunicacions d’ENSP i líder de l’ENSPNext (el grup de treball juvenil d’ENSP).

La Karina aporta una gran quantitat de coneixements i experiència al seu nou rol. Posseeix un Mestratge en Comunicacions Corporatives i Màrqueting de la Université Lliure de Bruxelles i té experiència en Ciències Polítiques de la mateixa universitat. És una defensora molt determinada de la salut pública amb un enfocament especial al pacient, obtingut a través de diverses missions de comunicació completades sota la «European Cancer Patient Coalition (ECPC)».

EUREST-RISE és un programa de Marie Skłodowska-Curie Actions que dóna suport a una sèrie integrada d’estudis de recerca per facilitar la formació d’investigadors en ciència reguladora del tabac. Karina va rebre una extensa formació dins EUREST-RISE durant la seva segona assignació al Laboratori de Toxicologia de la Universitat de Creta, Grècia. On va obtenir experiència pràctica en l’avaluació química de productes de tabac i cigarrets electrònics durant diversos mesos. A més de l’experiència al laboratori, el seu treball es va centrar en els nous aspectes reguladors dels productes de tabac que s’introduiran a causa de la Directiva de Plàstics d’Un Sol Ús. Estem encantats de tenir la Karina amb nosaltres durant la segona assignació de dos mesos a l’Institut Català d’Oncologia fins al 16 de juny.

El seu objectiu principal durant aquest temps se centrarà en construir ponts entre el contingut científic produït per l’equip i la difusió adaptada a audiències específiques per maximitzar l’impacte en la salut pública. Més específicament, se centrarà en la comunicació general dels projectes de la Unitat de Control del Tabac, recolzarà el llançament de campanyes específiques als mitjans de comunicació, assessorarà sobre el desenvolupament de plans de comunicació i difusió adequats i, en general, augmentarà l’abast de l’UTC. A més, en col·laboració amb els membres de l’equip de l’UTC, prepararà un resum de polítiques amb recomanacions per al control del tabac que es presentarà al Govern espanyol per a la propera Presidència espanyola del Consell de la UE.

Si teniu alguna sol·licitud, no dubteu a comunicar-vos amb la Karina a karina.mocanu@ensp.network o visitar-la a la Unitat de Control del Tabac. Tota la unitat envia les seves salutacions més càlides!

No Comment

Comments are closed.