La Unitat de Control del Tabac (UCT) del ICO va participar a la vuitena Conferencia Europea en Control del Tabac (European Conference on Tobacco Control, ECTC) organitzada per European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP). La conferencia es va celebrar entre el 10 i el 12 d’octubre a Florència, Itàlia.

Es van presentar abstracts de dos projectes on estan treballant companys de la UCT: Joint Action on Tobacco Control 2 (JATC2) i “Llars sense fum”.

Es va celebrar una sessió dedicada a JATC2 on es van presentar 3 abstracts de resultats del paquet de treball número 8 del projecte (WP8), liderat per l’Esteve Fernández (investigador principal), la Dolors Carnicer-Pont (investigadora senior) i l’Anna Mar López (gestora de projecte).

Els abstracts que es presentaven es focalitzaven en espais sense fum ni aerosols i es van presentar amb un anàlisi de barreres i oportunitats per l’expansió d’aquests espais, una revisió de la literatura, i per últim, un “Position paper” de millors pràctiques, que va ser presentat per la Dolors Carnicer-Pont.

A més a més, l’equip de coordinació de JATC2, va organitzar una sessió tancada per als socis del projecte. Durant aquesta sessió, l’Anna Mar López va fer una breu presentació sobre la feina que s’està realitzant dins del WP8. D’altra banda, els 3 companys de la UCT van organitzar una sessió de treball amb els socis del WP8 per parlar sobre possible publicacions científiques que poden sorgir arrel de la feina realitzada dins del grup de treball.

D’altra banda, l’Esteve Fernández va fer una presentació oral sobre el projecte “Llars sense fum”, on va parlar de l’adaptació a Catalunya d’una intervenció innovadora a través d’un enfocament sistemàtic i d’implicació amb parts interessades (enfocament IM-Adapt) amb l’objectiu de crear cases sense fum a llars on conviuen infants.

La Conferència Europea en Control del Tabac va ser una gran oportunitat per presentar part de la feina que s’està realitzant dins de la UCT a través d’aquests dos projectes. Tanmateix, va ser una jornada per aprendre sobre la feina d’altres organitzacions en l’àmbit del control del tabac, conèixer nous experts i tornar a veure companys ja coneguts.

No Comment

Comments are closed.