La Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), centre col·laborador de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), se suma un any més a la celebració del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig) amb l’objectiu d’informar a la població sobre els perills i riscos que suposa el consum del tabac i els seus derivats.

Amb motiu d’aquesta efemèride, la UCT organitzarà una sèrie d’activitats per promoure una vida saludable. El proper divendres 31 de maig s’instal·laran punts informatius per fomentar una vida lliure de tabac a l’entrada de l’ICO, al Campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona (UB) i, com a novetat aquest any, al centre urbà de l’Hospitalet de Llobregat per arribar a un major nombre de persones. Les persones interessades podran rebre recomanacions per deixar de fumar, així com conèixer els nivells de monòxid de carboni als seus pulmons amb l’ajuda d’infermeres especialitzades i també inscriure’s en el taller informatiu periòdic que es realitza a l’ICO per motivar-los a deixar de fumar i iniciar un procés de deshabituació.

Aquest any, l’ OMS enfoca la seva campanya en “protegir els joves de les pràctiques de la indústria tabaquera”, una preocupació creixent davant l’aparició de nous productes de tabac, com ara les cigarretes electròniques amb sabors atractius per a aquest grup d’edat. En aquest sentit, la UCT també ha elaborat un vídeo adreçat a les persones joves amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB). El vídeo, protagonitzat per estudiants de medicina i infermeria, desmunta alguns dels mites més comuns sobre el tabac. Es publicarà a xarxes socials i es podrà visualitzar a les pantalles de la UB.

No Comment

Comments are closed.