El 7 d’octubre del 2022 l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona organitzaran un esdeveniment multiplicador per presentar la versió final d’INSTrUCT, un Recurs Educatiu en Obert sobre deshabituació tabàquica adreçat als estudiants de les titulacions de professions sanitàries.

Durant l’esdeveniment multiplicador, experts en el control del tabac i acadèmics parlaran sobre com implementar formació per deixar de fumar adreçada als futurs professionals de la salut durant els seus anys de formació. A més, acadèmics i membres del projecte INSTrUCT (projecte finançat per ERASMUS+) compartiran la seva experiència en l’ús d’INSTrUCT per formar als estudiants en com ajudar als fumadors a deixar de fumar, de forma que en el futur puguin contribuir a reduir l’epidèmia de tabaquisme a Europa.

El consum de tabac és un perill important per a la salut pública, responsable de gairebé 700.000 morts anuals a Europa. Tot i aquestes dades, el 23% dels adults europeus segueixen sent fumadors, amb el consegüent risc de mantenir i fins i tot augmentar la càrrega de malalties relacionades amb el tabac a tot el continent. S’espera que els estudiants de les professions sanitàries adquireixin els coneixements i les habilitats necessàries per contribuir al tractament de la dependència del tabac per tal de reduir la càrrega de les malalties relacionades amb el tabaquisme.

La Trobada Internacional tindrà els següents objectius

  • Debatre amb ponents clau: experts en el control del tabac, autoritats de salut pública, acadèmics i personalitats universitàries d’alt nivell sobre la importància de la formació en “Cessació del Tabaquisme” per a la futura generació de professionals de la salut a Europa.
  • Compartir públicament el contingut de INSTrUCT, un recurs educatiu en obert.
  • Involucrar les organitzacions d’educació superior i els acadèmics en l’ús de INSTrUCT.

El programa i l’enllaç d’inscripció estan publicats als respectius enllaços.

No Comment

Comments are closed.