La Unitat de Control del Tabac (UCT) de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) ha incorporat tres noves professionals al seu equip multidisciplinari: dues investigadores i una especialista en comunicació.  

Isabel Barroso, graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Medicina Preventiva i Salut Pública per la Universitat de Granada, s’uneix a l’equip com a investigadora del projecte ‘Llars Sense Fum’. La iniciativa, dirigida a famílies amb nens que tinguin pares fumadors, pretén adaptar i provar l’efectivitat d’una intervenció que consta de diverses accions perquè les famílies coneguin els beneficis de deixar de fumar a casa i converteixin la seva llar en un espai lliure de fum. 

Laura Perdiguero, que s’incorpora a la unitat com a gestora de projectes, va estudiar Fisioteràpia a la Universitat de Valladolid i a l’agost de 2021 va rebre una Beca Fulbright per realitzar el Màster de Salut Pública i Epidemiologia en la University of South Florida (USF), als Estats Units. Al llarg de la seva carrera professional ha treballat com a assistent de recerca en la USF i també com a fisioterapeuta neurològica en l’Associació de Paràlisi Cerebral (ASPACE). Els seus principals interessos de recerca són, entre altres, els determinants socials de la salut, els canvis de comportament, les ciències de la implementació i la salut global.

Clara Fábregas s’uneix a l’equip com a nova responsable de comunicació. Graduada en Periodisme i amb experiència en diversos mitjans de comunicació, serà l’encarregada d’aportar una major visibilitat a les activitats de la UCT i traslladar els missatges adequats sobre la realitat del tabaquisme a la societat a través dels diferents mitjans de difusió. A més, serà qui gestioni la comunicació interna i externa del ‘Projecte PIECES’, una iniciativa finançada per la Unió Europea que té com a objectiu desenvolupar, avaluar i difondre una eina que faciliti la implementació de programes de prevenció per al càncer. 

No Comment

Comments are closed.