El cap de la Unitat de Control del Tabac (UCT) de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), Esteve Fernández, ha participat aquest dijous 29 de maig a la Jornada del Dia Mundial Sense Tabac organitzada pel Ministeri de Sanitat. L’acte ha comptat amb la presència de nombrosos representants de la comunitat científica i professionals de l’administració i del tercer sector.

En una intervenció dedicada a la importància dels espais sense fum –interiors i exteriors–, Esteve Fernández ha recordat que les concentracions de nicotina a espais com les terrasses de bars i restaurants, parcs, centres sanitaris o parades de transport públic encara són preocupants i ha fet una crida a que s’ampliïn les prohibicions per protegir la salut de les persones no fumadores. També ha subratllat la necessitat de fomentar les llars sense fum i ha demanat a les institucions més campanyes dirigides a què les persones, voluntàriament, decideixen no fumar a casa.

En aquest sentit, el cap de la unitat ha volgut remarcar que el moment d’actuar “és ara” aprofitant que el Ministeri de Sanitat ha decidit moure fitxa i aprovar un Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme que busca reduir la prevalença del consum de tabac i productes relacionats de cara als pròxims anys.

No Comment

Comments are closed.