L’ICO l’Hospitalet, juntament amb l’Hospital Benito Menni CASM i la Clínica Sant Josep de la Fundació Althaia de Manresa han estat renovats amb el ‘nivell or’ de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum (GNTH, Global Network for Tobacco Free Healthcare Services). Els tres hospitals han renovat aquest guardó atorgat l’any 2017. L’entrega d’aquest guardó es va fer dimecres, 19 d’octubre de 2022, en un acte en línia, en el marc de al ‘Gold Forum Conference’, on prèviament es van compartir experiències de les xarxes de Cantabria, Taiwan i Irlanda. A més dels hospitals catalans, també van rebre o renovat aquesta acreditació set centres taiwanesos, cinc andalusos i un francès.

Aquesta és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabac i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabaquisme.

Els tres hospitals catalans s’adhereixen als 67 hospitals d’arreu del món (9 d’ells de Catalunya) acreditats amb l’OR internacional.

Per assolir el ‘nivell or’ els hospitals han de mostrar la implantació de polítiques de control del tabac d’acord amb els exigents estàndards de la Global Network for Tobacco Free Healthcare Services, sent avaluats per un equip de jurat internacional.

Des de la UCT, donem assessorament i seguiment del projecte Hospital sense Fum als hospitals de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, projecte que coordinem com a activitat regular a la Unitat. A més a més, des de la UCT liderem l’equip promotor que impulsa el projecte Hospital sense Fum a l’ICO des dels seus inicis i des d’on es va presentar la candidatura a assolir el ‘nivell or’.


No Comment

Comments are closed.