En el marc de la segona Joint Action on Tobacco Control de la Unió Europea, la Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia lidera un paquet de treball sobre espais lliures de fum i aerosols dels productes del tabac i sobre la legislació que fa referència a la publicitat de productes del tabac. Aquesta Joint Action és un projecte d’acció conjunta per al reforç de la cooperació en el control del tabac entre els Estats Membres i la Comissió Europea.   

Els dies 7 i 8 de novembre la Dra. Dolors Carnicer-Pont i la gestora de projectes Anna Mar López han participat en la Jornada Anual del Consorci de la Joint Action. Aquesta és la primera Jornada presencial ja que la Joint Action va començar amb totes les dificultats derivades de la pandèmia. Així s’han trobat a Copenhagen (Dinamarca) amb els representants de les 36 organitzacions participants, de 21 estats membres de la Unió Europea. 

Durant la jornada l’ICO-IDIBELL ha presentat els resultats preliminars i el progrés d’una consulta realitzada a  experts del diversos països de la Unió Europea sobre facilitadors, barreres i millors pràctiques per a l’expansió dels espais sense  fumi sense aerosols del tabac i les cigarretes electròniques. En el paquet de treball liderat per la nostra Unitat de Control del Tabac participen 15 institucions de Croàcia, Hongria, Eslovènia, Sèrbia, Noruega, Itàlia, Lituània, a banda d’Espanya. 

L’Institut Català d’Oncologia, a banda de liderar el paquet de treball sobre espais sense fum, és el coordinador nacional de4  entitats afiliades espanyoles (IDIBELL; Universitat Internacional de Catalunya; Centre Nacional de Prevenció del Tabaquisme; Societat Basco-Navarra de Prevenció del Tabaquisme) i 2 de col·laboradores (Ministeri de Sanitat i ONG NoFumadores.org). 

No Comment

Comments are closed.